Omgeving

Heemskerk staat voor dorpse gezelligheid in een groene omgeving, met steden als Alkmaar en Haarlem binnen handbereik. Uitwaaien op het strand van Heemskerk, eindeloze fietstochten maken of gezellig op een terrasje zitten met een lokaal biertje. Heemskerk biedt het allemaal!

Dorpse gezelligheid

Met 5 minuten fietsen bent u al in het bruisende dorpscentrum van Heemskerk. Hier vindt u gezellige terrasjes, cafés en restaurants waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of sfeervol diner. Winkelen behoort ook tot de mogelijkheden van Heemskerk. Een fijne mix lokale ondernemers, ambachten en landelijke ketens zorgen dat u het dorp niet uit hoeft voor dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er iedere vrijdag markt en is donderdagavond koopavond.
 
Ook buiten het bruisende dorpscentrum, zijn meerdere wijkwinkelcentra en bijzondere ambachten te vinden: bezoek bijvoorbeeld de imker of pluk uw eigen bloemen in de pluktuin.
 
Heemskerk beschikt over een bibliotheek en een cultureel centrum met een groot aanbod aan creatieve en muzikale activiteiten voor jong én oud. De diverse sportenverenigingen in de buurt waar u bijvoorbeeld kunt tennissen, voetballen en golven, zorgen voor de nodige beweging en ontspanning. Daarbij zijn er meerdere basisscholen op loop- en fietsafstand aanwezig, alsmede apotheken en een huisartsenpraktijk.
 
Het hele jaar door worden er grote en kleine evenementen georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de jaarlijks drukbezochte kermis, harddraverij en Assumburgloop.

Groene omgeving

Vanuit Wonen in de Maere bent u zo met de fiets in de Heemskerkse duinen, waar een uniek tuindersgebied is gecreëerd. Hier vindt u meer dan 60 agrarische bedrijven waardoor u, vooral in de lente, al fietsend kunt genieten van verschillende bloemen en gewassen.
 
Heemskerk grenst aan het Noord-Hollands duinreservaat. Door de afwisseling van duin en bos is dit een prachtig gebied om te fietsen of wandelen. Een mooie tocht is bijvoorbeeld het “rondje Heemskerk”: een tocht vol afwisseling langs dijken en duinen, langs akkers, weilanden en water, en langs huizen en kastelen.
 
En niet te vergeten: Heemskerk heeft een eigen strand met enkele strandtentjes. Het is hier heerlijk rustig zodat u volop kunt genieten van de zon, zee en het strand.

Steden binnen handbereik

Met de auto ben u via de A9 in 20 minuten in het centrum van Alkmaar of Haarlem. In de nabije omgeving vindt u ook treinstation Uitgeest (1,8 km) en Heemskerk (3,5 km).  Beide stations hebben een directe verbinding naar Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Ideaal voor woon-werkverkeer en uitstapjes.
 

Locatie

Locatie

Locatie

Menu