Duurzaamheid

Comfortabel en duurzaam wonen

De woningen zijn ontworpen en gebouwd met optimale aandacht voor comfort, duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. De woningen worden vakkundig en volgens de nieuwste normen geïsoleerd tegen warmte, kou en geluid. Alle ramen zijn voorzien van triple glas. Een modern ventilatiesysteem verzekert je van voldoende frisse lucht en een gezond binnenklimaat. De woningen worden aardgasvrij gebouwd, dus als je een woning koopt in Wonen in de Maere, dan ben je goed voorbereid op de toekomst. Daarnaast zorgen de uitstekende isolatie, triple glas en de zonnepanelen op de huizen voor een lagere energierekening. En wat een luxe, de vloerverwarming in het hele huis: geen last van ontsierende radiatoren.
 
Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat. De woningen van Wonen in de Maere hebben een EPC-waarde van 0 en zijn hiermee dus al zuiniger dan de nu geldende eis van EPC 0,4.

Natuurinclusief & klimaatadaptief

Ook worden er tal van maatregelen toegepast om de natuur te integreren in het plan, zoals inbouwkasten voor vleermuizen en broedende vogels. De openbare ruimte heeft straks een waterbergend vermogen, waardoor de bodem water kan opslaan. Het wateroverschot dat op een bepaald moment aanwezig is, wordt dan vastgehouden tot er water nodig is op een later moment.

EEN HYPOTHEEK VOOR UW DUURZAME NIEUWBOUWWONING

Koopt u een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning in Wonen in de Maere? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor u zijn. Met een GroenHypotheek krijgt u tijdens de eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek heeft u een Groenverklaring nodig; Wonen in de Maere heeft een dergelijke Groenverklaring. Deze Groenverklaring wordt afgegeven voor 10 jaar. U krijgt rentekorting op uw GroenHypotheek voor de duur van uw Groenverklaring.

Lees meer over de Rabo Groenhypotheek >>

 

Extra lenen dankzij energiezuinig huis

Bovendien wordt de duurzaamheid van de woningen door meerdere banken beloond. Als je een deel van de hypotheek besteedt aan energiebesparende maatregelen kan je nog meer lenen dan normaal. In dat geval mag je tot 106% van de koopsom lenen in plaats van 100%. Dit kan je duizenden euro’s voordeel opleveren! Het resultaat is dus betaalbaar en comfortabel met een minimale belasting van het milieu.

Een hypotheek afsluiten is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Ruth van de Ven van Financieel Fit  en Petra Horvat van de Hypotheekshop denken graag met u mee. Zij kunnen inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Om de voor u beste hypotheek te kunnen afsluiten zijn uw persoonlijke situatie en wensen altijd het uitgangspunt bij hetadvies. Aan de hand daarvan zoeken Ruth en Petra naar de financiële producten die het beste bij u passen. Speciaal voor u maken zij een analyse van een aantal vergelijkbare alternatieven. Bel Ruth van de Ven  (06-15503446) of Petra Horvat (0251-260666) voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.
 

 

Menu